Den här artikeln hade kunnat ha rubriken ”Sveriges smartaste barn jobbar med Sveriges smartaste projekthanteringssystem” men eftersom vi inte är Aftonbladet så avstod vi. Dessutom är han inget barn längre. Sebastian L. Johansson heter Fieldlys Summer Intern och han är i full färd med att sammanfatta makrotrender inom byggbranschen, i Norden såväl som globalt. Vi tog en kaffepaus med vårt senaste stjärnskott.

Startupvärlden är full av intressanta människor

Företagande och entreprenörskap är ämnen som samtal med Sebastian lätt glider in på. Det tar nog inte mer än någon minut av bekantskap förrän undertecknad pratar affärsutveckling med honom. Det råkar också vara hans stora intresse och passion. Sebastian tilltalas av attityden i startupvärlden; inställningen till utveckling och innovation – att det inte är hela världen att misslyckas. Det viktiga är att röra sig vidare. Och så gillar han människorna.

”I den här industrin får du tillgång till väldigt mycket intressanta människor”, säger Sebastian. Han berättar att han fascineras av alla kompetenta, och stundtals smågalna, personer som förekommer i branschen.

“Fieldly är visionärt”

Fieldly kom Sebastian i kontakt med via Helsingborgsinkubatorn Think, som hjälper uppstartsbolag att växa och pröva sina affärsidéer. När undertecknad träffar Sebastian har han varit hos oss i tre dagar och har redan blivit en naturlig del i företaget. Som medarbetare i en expanderande startup har man stora möjligheter att göra ett avtryck.

”Det som är så kul med Fieldly är att det är så jäkla visionärt. Det är verkligen Anti-Jante”, säger Sebastian om ambitionerna och kulturen i vårt bolag.

Ingen brist på engagemang

Själv kan Sebastian utan vidare beskrivas som en visionär med höga ambitioner. Efter gymnasiet i sundets pärla gav han sig av till brittiska Warwick för att börja studera PPE (Philosophy, Politics & Economics), ett program som kan likas vid det svenska pol.kand-programmet. När han inte studerar politik och ekonomi är Sebastian engagerad i en researchfirma som han själv startat. Han har också varit konsult åt en lovande startup.

”Studierna är inte min enda sysselsättning”, säger Sebastian leende.

Intresset för företagande kompletteras av ett stort samhällsintresse. Sebastian ger intryck av att vara en person som vill förstå de stora sambanden. Någon som är nyfiken på världen, helt enkelt.

Smarta medarbetare hos Fieldly

Och så var det det där med ”Sveriges smartaste barn”…Sebastian råkade avslöja att han har en förkärlek för quiz och frågesporter. 2007 vann den då tolvårige Sebastian TV3:s frågesportsprogram ”Sveriges smartaste barn”. Expressen ställde frågan varför han trodde att han vunnit.

”Kanske för att jag inte stressar upp mig”, svarade han då. Det tycker vi låter som en bra grund för en fortsatt lovande karriär inom startupvärlden.

På Fieldly håller han just nu på att ta fram underlag för vårt nästa pitchdeck. Sebastian ser fram emot att få hjälpa oss lyfta blicken en aning från vardagsarbetet och bidra med färska siffror och data från byggbranschen runtom oss. Trender, tendenser, och deras omfattning är frågor Sebastian kommer ha svar på. Vi ser fram emot att få ta del av hans insikter!

Team Fieldly genom Linnea Vikbrant,
content manager

En gång Sveriges smartaste barn, numera Fieldlys Summer Intern, Sebastian L. Johansson.