När han inte fixar olika typer av buggar och hjälper våra kunders konsulter lösa problem händer det att han går att hitta på badmintonbanan. Medan fotarbete och bra armar, och explosivitet, är viktigt inom badminton kräver rollen som utvecklare sin uthållige problemlösare.

”Här är mitt arbete mer lågintensivt. Explosivitet är inte lika viktigt.”

Orden är Hampus Stoeckmanns när han försöker sätta sommarjobbet på Fieldly i relation till rollen som badmintonspelare.

Har försökt hitta ”gömda saker”

Uppväxt i nordvästskånska Höganäs med en mamma som är VD för Byggmästar’n i Skåne, var steget till Fieldly inte jättelångt för denna student på teknikprogrammet. Den relativt solfattiga sommaren 2017 har Hampus, sånär som på en vecka då han åkte Island runt i en minibuss, ägnat sig åt problemlösning åt Fieldlys räkning.

Vår VD, Daniel Krusenstråhle flikar in:

”Hampus har kommunicerat direkt med våra kunders konsulter och hjälpt dem. Våra kunder är jättenöjda.”

Själv är Hampus glad att han undkommit förra sommarens jobb. Då var det administration hos Byggmästar’n i Skåne som var hans huvuduppgift.

”Pappersarbete är inte riktigt min grej.”

Hos oss har Hampus fått praktisk och konkret nytta av basämnestänket han tillägnat sig under tre år på gymnasieskolans teknikprogram. Sin bakgrund med webbutveckling och programmering har han nämligen haft användning för när han gått på djupet i Fieldlys system.

En bugg är en felaktighet i ett program som gör att saker inte fungerar som det är tänkt. Att identifiera och ”fixa” dem kräver såväl uthållighet som tålamod, något som passat Hampus som handen i handsken.

”Jag har testat apparna och försökt att hitta gömda saker. Att få fördjupa mig inom olika delar av systemet har varit väldigt lärorikt.”

Drönare en stor passion

Höganäs Modellflygklubb är ett ställe Hampus har besökt ett antal gånger. Som projektarbete på gymnasiet designade och utvecklade han till och med sin egen drönare. Hampus började med att skissa på en design innan han började skapa en 3D-modell i datorn.

Därefter producerade han själva drönaren genom att printa ut den i 3D. En del missar i designen gjorde att konstruktionen inte blev så hållbar. Armarna blev antingen för tunga eller för veka och klarade inte trycket när Hampus gav motorn full gas. Arbetet med drönaren var trots det mycket lärorikt och när han ser tillbaka på drönaren säger han ändå så här:

”Den flyger. I teorin.”

I verkligheten har Hampus skapat stort värde för oss på Fieldly och genom sitt tålamod och problemlösningsförmåga hjälpt oss göra projekthanteringssystemet för byggbranschen ännu vassare.

Team Fieldly genom
Linnea Vikbrant
Content manager

Drönare designad av Hampus Stoeckmann

Drönare designad av Hampus Stoeckmann.